Ventede flere måneder på kræftbehandling

En af regionens borgere har ventet 2,5 måned på at få en afklaring på sin kræftbehandling. Han er slet ikke den eneste viser det sig nu - der er nemlig et hul i behandlingsgarantien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Henrik Nebelong har ventet og ventet.

- Jeg skal nok blive rask, men de skal til at skynde sig, for nu længere tid der går, desto sværere bliver det, siger Henrik Nebelong.

Siden han i maj fik at vide, at han havde fået kræft, har han sammen med sin kone kæmpet en sej kamp for at komme i behandling så hurtigt som muligt.

- Det har været som at blive placeret i en osteklokke, hvor der sker en masse udenfor, men man er meget ensom indenfor, siger Henrik Nebelongs kone, Anne Mette Tversted.

Det store problem for Henrik Nebelong er ikke, at behandlingsgarantierne ikke er blevet overholdt - de mange undersøgelser som han har ventet på i 2,5 måned er nemlig slet ikke omfattet af en garantierne om korte ventetider.

Der er kun garantier for, hvor lang tid der må gå før en patient kommer til forundersøgelse, og hvor lang tid der må gå fra behandlingsplanen er lagt til behandlingen påbegyndes. Alle de mellemliggende undersøgelser og samtaler, dem er der ingen garanti for.

Frustrationen over ventetiden fik til sidst Henrik Nebelong og Anne Mette Tversted til at skrive et læserbrev til Politiken. Og det har nu skabt røre.

Henrik Nebelong er nemlig ikke alene om at være faldet i hullet mellem garantierne.

- Det var præcis det samme, der skete for os, fortæller Carsten Eilersen fra Næstved, der er gift med en tidligere kræftpatient.

- Og det er det samme foor rigtig mange. Vores kære nabo har lige fortalt os, at hun også har oplevet det, siger han.

 Formanden for Region Sjællands Forum for Behandlingsgarantier, Lennard B. Nielsen (Soc.Dem.), forstår godt frustrationen hos patienterne.

- Jeg kan sagtens sætte mig ind i det, og jeg vil tage emnet op allerede mandag, for det skal sikres at ventetiden bliver så kort som muligt, siger han.

Lennard B. Nielsen opfordrer borgere til at kontakte ham pr. mail, hvis man kender til lignende tilfælde, eller andre problemer med garantierne for ventetid.

Imens har Henrik Nebelong langt om længe fået tilsagn om et forberedende møde til kemoterapi den 6. august. hvornår den egentlige behandling går i gang, ved han endnu ikke.