Venstre vil have konkret plan for at indhente operationer 

Ventelisterne er vokset under corona-nedlukningen. Nu vil Venstre i Region Sjælland have en detaljeret plan for, hvordan puklen kommer væk. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi skal have en klar og detaljeret plan for, hvordan vi får hjulpet de mange syge, hvis operationer eller undersøgelser er forsinket af corona- epidemien.  

Sådan lyder meldingen fra regionsrådsmedlem Jacob Jensen (V), der nu efterlyser en konkret plan for, hvordan der igen skrues op for sygehusenes aktivitet.  

quote Det gør jo dagligt ondt, jeg har smerter og er på smertestillende morgen middag og aften

Tina Jensen, gigtpatient, Vordingborg

- Jeg ville gerne gøre den plan meget konkret af hensyn til de tusinder af patienter, der har fået udskudt deres behandling. Jeg tror, at det for dem er meget vigtigt for deres hverdag at vide, hvad de skal regne med, siger politikeren til TV2 ØST. 

I dag er 4.000 operationer blevet udskudt, og 40.000 øvrige aftaler er blevet udsat. 

Bundet til stolen 

En af dem, der godt kunne bruge en melding, er Tina Jensen fra Vordingborg, der i disse dage nærmest er lænket til sin lænestol.  

- Jeg er så begrænset, at jeg er afhængig af mine krykker. Jeg kan kun gå meget kort, ikke engang ud til postkassen, så har jeg smerter, siger hun. 

Tina Jensen lider af slidgigt, som især mærkes i hendes hofter. En mulig løsning kunne være, at hun fik nye hofter, og hun skulle derfor have været til en undersøgelse den 16. april – men den blev udskudt på grund af corona-smitten. 

- Det gør jo dagligt ondt, jeg har smerter og er på smertestillende morgen, middag og aften og foretager mig stort set ingenting, fordi det gør så ondt, siger hun. 

Hun har fået ny tid til undersøgelse - men ved endnu ikke, hvordan det påvirker en mulig operation.  

- På tirsdag skal jeg til Køge til kontrol, men i det brev står der, at hvis jeg skal opereres, så bliver det først til efteråret, siger hun. 

Kræver detaljeret plan 

Lige nu er den officielle melding fra Region Sjælland, at patienter med udskudte operationer, undersøgelser eller aftaler senest den 1. juli får en melding på, hvordan situationen ser ud for dem.  

Men det mener Venstres medlem af regionsrådet i Region Sjælland Jacob Jensen er alt for sent.  

- Jeg tror de fleste patienter, der står og venter på en operation, har brug for at vide, hvornår de kan forvente at få deres operation - om det så er otte eller 14 dage fra eller til det tror jeg er mindre væsentligt. Men det at få en konkret besked, det tror jeg er vigtigt, siger han. 

Jacob Jensen (V).
Jacob Jensen (V). Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Kravet bakkes op af Liberal Alliance.  

- I dagens tal har vi 25 indlagte COVID-smittede, så jeg mener godt, at der er plads til at sætte aktiviteten op, siger regionsrådsmedlemmet Egon Bo. 

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) mener dog ikke, at tingene lige nu kan gøres meget hurtigere, end det allerede sker. Sygehusene gør nemlig alt, hvad de kan, for at puklen af ventende patienter afvikles så hurtigt som muligt. 

- Det er sådan, at alle borgere, der venter på en operation eller en aftale, får et brev med information her inden 1. juni, og at alle får en ny tid før 1. juli, siger han. 

I Vordingborg håber Tina Jensen bare, at hun vil kunne få en hurtig operation med en ny hofte. Hun håber, at det vil gøre en stor forskel.  

- Alt det jeg kunne før, det ville jeg kunne igen. Det ville jo være fantastisk, siger hun.