Venstre vil have direktør-vacciner i Region Sjælland undersøgt: - Snød direktører sig foran i køen?

Det lyder mærkværdigt, at direktører og underdirektører på hospitalerne i Region Sjælland skal vaccineres før frontpersonalet, siger Venstres Jacob Jensen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det virker umiddelbart underligt, at man prioriterer sygehusdirektører over vores frontpersonale i den situation, hvor der er vacciner i overskud. Vi må finde ud af, om det er det, der er sket, eller om nogen er sprunget over i køen.

Sådan lyder reaktionen fra Venstres Jacob Jensen, der sidder i Regionsrådet i Region Sjælland, efter TV2 ØST fredag kan fortælle, at otte ud af 14 sygehusdirektører i Region Sjælland er blevet vaccineret mod Covid-19 mellem jul og nytår.

- Jeg har direkte spurgt til, hvordan man gør det, hvis man er klar til vaccination, og der så er for eksempel en sygemelding. Der skal der så være en prioriteret liste over, hvem i personalet der så skal vaccineres. Det virker dog umiddelbart underligt, at hospitalsdirektørerne skulle komme før frontpersonalet, som alt andet lige er dem, der er i den største risikozone, siger Jacob Jensen.

Frontlinjeansatte burde være kommet først

Ifølge en aktindsigt, som TV2 ØST har fået i Region Sjælland, er otte ud af 14 direktører og vicedirektører på regionens sygehuse blevet vaccineret. Det skulle for eksempel være sket i situationer, hvor der var vaccine i overskud, som skulle bruges i løbet af kort tid, da det ellers skulle kasseres.

Der burde en prioriteringsliste dog have sikret, at de rigtige fik vaccinerne, mener Jacob Jensen.

- Jeg bliver nødt til at spørge vores administration om, hvad det er for procedurer, der ligger til grund for, at man i givet fald prioriterer hospitalsdirektørerne over det frontpersonale, som alt andet lige er tættere på patienterne og dermed også blive smittet med covid 19. Vi bliver selvfølgelig nødt til at finde ud af, hvad der egentlig er sket i de konkrete situationer, siger Jacob Jensen.

Han understreger dog, at vaccinen ikke må gå til spilde.

- Selvfølgelig skal alt bruges, men der skal jo være en plan for, hvordan det gøres klogest, siger han.

Regionsrådsformand: Det er sygehusenes prioritering

TV2 ØST har fredag fået en skriftlig kommentar fra regionsrådsformand Heino Knudsen (S) om sagen. Han mener, at vaccinationerne skal følge Sundhedsstyrelsens plan. 

- Fra min side skal der ikke være tvivl om, at vaccinerne skal gives i den prioriterede rækkefølge, som Sundhedsstyrelsen har udmeldt, skriver han.

Han fastslår desuden, at det alene er sygehusenes prioriteringer, der har afgjort, hvem der vaccineres.

- Det er sygehusene, der har tilrettelagt vaccination af personalet, og jeg forventer naturligvis, at retningslinjer og prioritering af målgrupper bliver overholdt. Jeg henviser til sygehusledelserne for yderligere kommentarer på de konkrete vacciner, der er givet, da det er der, at disse konkrete beslutninger er taget.