Ven: Brand var måske ultimativt nødråb

En mand fra Stenlille ligger fortsat på Rigshospitalet efter brand i hans hus tirsdag aften. Branden kan have været et råb om hjælp fra manden, siger hans ven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan meget vel have været et råb om hjælp, da en 55-årig mands hus brændte i Stenlille tirsdag aften. Manden ligger lige nu i koma på Rigshospitalet med alvorlige røgskader.

- Han ringede om morgenen og sagde, at han var træt af det her liv, siger vennen Johan Poulsen.

Johan Poulsen kørte manden til læge. Senere ringede den 55-årige til Johan Poulsen for at fortælle, at han var blevet sendt videre til psykiatrisk skadestue i Slagelse, men at han var blevet afvist. Få timer senere gik der ild i huset.

Johan Poulsen og mandens 55-årige samlever mener ikke, at han fik den hjælp, han havde brug for.

- Han var i en tilstand, hvor han havde brug for hjælp. Jeg har det ikke godt med, at man kan falde igennem systemet, som han gjorde, siger Johan Poulsen.

Ifølge Johan Poulsen og mandens samlever har han flere gange truet med at tage sit eget liv og sætte ild til huset. Ifølge Sorø Brandvæsen er de på to år rykket ud til adressen syv gange - enten til brand eller trusler om brand.

Psykiatriledelsen oplyser, at de ikke har mulighed for at undersøge forløbet, men tilføjer.

- Jeg vil tro, at man har været meget opmærksom, fordi han tidligere har truet med at tage sit eget liv. Nu vil vi se nærmere på sagen for at se, om der er sket noget, som vi kan lære af, siger Søren Bredkjær, som er vicedirektør i Psykiatrien Region Sjælland.

Ifølge mandens pårørende vil Rigshospitalet her til aften forsøge at vække manden fra den kunstige koma.