Vejarbejde på motorvej

Sommeren og efteråret byder på hastighedsnedsættelser omkring Baldersbrøndegrenen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De sjællandske motorvejspendlere må endnu engang væbne sig med tålmodighed, når vejdirektoratet går i gang med at reparere den bro, der fører Hovedgaden under Baldersbrøndegrenen ved Hedehusene.

Baldersbrøndegrenen er den godt 1 kilometer lange motorvej, der forbinder Roskildevej og Holbækmotorvejen.

Broen trænger til reparation, fordi den oprindelige fugtisolering på brodækket under asfaltbelægningen skal udskiftes. Fugtisoleringen beskytter beton og armering mod vand- og saltindtrægning.

Det forberedende arbejde med at sætte afmærkningsskilte op begynder 11. maj, og selve reparationsarbejdet bliver sat i gang i uge 20. Vejdirektoratet forventer, at arbejdet slutter i oktober 2007.

I arbejdsperioden bliver Hovedgaden reduceret til én vognbane under broen, og der vil også kun være én vognbane i begge retninger hen over broen.  Den tilladte hastighed både på og under broen vil være 50 km/t. Cyklister og fodgængere vil kunne bruge gang- og cykelstien under broen i hele perioden – stien vil dog i kortere perioder være omlagt til den afspærrede del af kørebanen af hensyn til reparationsarbejderne. 

Arbejdet kommer så vidt muligt til at foregå foregå i dagtimerne, og det er planlagt, så gener for omgivelserne som støv- og støj er minimeret. 

Både af hensyn til trafiksikkerheden, men også af hensyn til vejarbejdernes sikkerhed henstiller Vejdirektoratet til, at trafikanterne respekterer den anviste hastighedsbegrænsning.