Ved du, hvor du er ?

Politiet har indenfor 3 uger med hunde ledt efter 4 personer, der enten har været demente eller psykisk syge. 2 dødsfald får nu en politikommissær til at henvende sig til offentligheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det handler bare om lige at bruge de 2-5 minutter på et andet menneske. Mere skal der ikke til. Sådan siger politikommissær Torben Jørgensen i dag til TV2 Øst, da vi er med ham ude til træning af politihundene.

Hundene har været meget i brug på det seneste, og det er ikke udelukkende positivt. Faktisk er Torben Jørgensen lidt bekymret over, at hundene de seneste 3 uger 4 gange har været kaldt ud for at søge efter ældre demente eller psykisk syge personer, der er blevet væk.

- Det er meget. Og på denne årstid har vi faktisk kun ganske kort tid til at finde folk i live. Ofte har den bortkomne ikke ret meget tøj på, og de kan ikke klare sig udenfor - især ikke hvis de falder og ligger på den kolde jord, siger Torben Jørgensen, der er leder af hundepatruljen i Sydsjælland- og Lolland-Falsters politi.

I 2 af de 4 tilfælde er det gået godt. Personerne er blevet fundet, men det var også i det ene tilfælde på et hængende hår. En dement kvinde fra Fuglebjerg var væltet omkuld i en vandpyt på en byggeplads, og hendes kropstemperatur var blot 27 grader, da politihunden fandt hende.

Men i 2 af tilfældene nåede politiet ikke at finde de bortkomne personer, før de var bukket under for kulden.

Torben Jørgensen opfordrer nu alle til at reagere, hvis man ser en person, der ser ud til at være faret vild, eller som opholder sig et besynderligt sted. For selvom det kan være grænseoverskridende at spørge et andet menneske om "ved du hvor du er henne ?" så er det langt bedre at gøre noget, end at bare gå forbi, mener politikommissæren.

- Man kan jo faktisk bare lade somom man selv vil spørge om vej. Spørg om vedkommende kan dirrigere dig ned til en lille vej eller en lille by i nærheden. På den måde kan man hurtigt mærke, om det er en person, der er orienteret om tid og sted. Så har man kontakt, og det kan redde menneskeliv at man gør sig den ulejlighed i et par minutter, siger Torben Jørgensen i dag til TV2 Øst


Nyhedsoverblik