Varmeselskaber lover at beskytte kunderne

Der er ingen ekstraregning på vej til fjernvarmekunderne i Region Sjælland, lover fjernevarmeselskaberne efter kontroversiel afgørelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fjernvarmekunder i Region Sjælland kan ånde lettet op. Prisen kommer nemlig ikke til at stige for at finansiere et afkast til varmeselskabernes ejere. Også selvom Energitilsynet giver dem lov til at trække et afkast ud af selskabet.

Sådan lyder svarene i en rundringning, som DAGBLADET Ringsted har foretaget.

 Spørgsmålet er opstået, fordi Eniig Varme i Herning har søgt Energitilsynet om lov til trække et afkast ud af selskabet. Det har Eniig Varme fået lov til og kan nu opkræve 172 millioner kroner hos deres kunder over de næste fire år.

Her i området har fjernvarmeproducenter og -leverandører også søgt Energitilsynet om forrentning af indskudskapital, som det hedder med fagsprog. Det kan betyde en ekstra-regning til kunderne hos de kommunalt ejede selskaber Fors, VEKS, SK Forsyning, Ringsted Fjernvarme, Kara/Noveren og AffaldPlus.

Men det kommer ikke til at ske, lover varmeselskaberne.

- Vi har søgt, fordi det giver os en mulighed for fleksibilitet i de enkelte år. Det vil dog aldrig afspejle sig i en stigning i kundernes afregningspris, siger Ole Drost (V), bestyrelsesformand i SK Forsyning.

- VEKS har ingen interesse i at udnytte det, lyder det også fra Laurids Christensen (K), næstformand i VEKS.

- Min holdning er, at de penge, vi henter ind på forsyningsområdet, skal komme brugerne til gode. Jeg kan ikke se, at vi skal tage penge ud af forsyningen og bruge i kommunen, siger Johnny Dahlgaard (V), formand i Ringsted Fjernvarme.

- Der kommer ikke en efterregning for det her, udtaler Niels Hörup (V), formand i Kara/Noveren.

Også bestyrelsen i Fors har meldt ud, at det ikke vil få betydning for kundernes pris. AffaldPlus oplyser, at deres forrentning på cirka otte millioner kroner skal indgå i den almindelige drift. Men det vil ikke direkte påvirke nogen forbrugere.