¨

To varetægtsfængslet for knivrøveri

Foto: TV ØST

To mænd blev lørdag sendt bag tremmer i forbindelse med et hjemmerøveri mod en velhavende mand i Rørvig.

Mændene på hernholdsvis 26 år og 35 år blev ifølge Midt- og Vestsjællands Politi begge anholdt i løbet af fredagen. Den ældste blev fængslet i 17 dage, mens den yngste fik anholdelsen opretholdt i tre døgn.

Ved røveriet medvirkede tre gerningsmænd, som talte et besynderligt dansk. Accent var nemlig en tro kopi af det sprog, som dukkerne i DR 2's satiriske julekalender Yallahrup Færgeby talte. Ifølge politiet er den ene af de to anholdte imidlertid dansk helt igennem.

Røverne truede sig til kontanter, kreditkort og et dyrt ur i et privat hjem på Rørvig Havn i Nordvestsjælland. Derefter bagbandt røverne husejeren med strips, smed ham ud på badeværelset og låste døren. Efter et kvarter lykkedes det ham at komme fri og kravle ud gennem vinduet i badeværelset og slå alarm.

Næsten samtidig så flere vidner et par unge mænd forsøge at hæve penge ved pengeautomaten i Danske Bank i Algade i Nykøbing Sjælland.

Vidnerne bemærkede, at de var kørende i en mørkeblå Honda Accord med nummerpladen VD 55760, der viste sig at være stjålet i Jyderup tidligere tirsdag aften. Bilen blev senere fundet udbrændt på Gislingevej ved Grevinge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App