To varetægtsfængslet for knivrøveri

To mænd blev lørdag sendt bag tremmer i forbindelse med et hjemmerøveri mod en velhavende mand i Rørvig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mændene på hernholdsvis 26 år og 35 år blev ifølge Midt- og Vestsjællands Politi begge anholdt i løbet af fredagen. Den ældste blev fængslet i 17 dage, mens den yngste fik anholdelsen opretholdt i tre døgn.

Ved røveriet medvirkede tre gerningsmænd, som talte et besynderligt dansk. Accent var nemlig en tro kopi af det sprog, som dukkerne i DR 2's satiriske julekalender Yallahrup Færgeby talte. Ifølge politiet er den ene af de to anholdte imidlertid dansk helt igennem.

Røverne truede sig til kontanter, kreditkort og et dyrt ur i et privat hjem på Rørvig Havn i Nordvestsjælland. Derefter bagbandt røverne husejeren med strips, smed ham ud på badeværelset og låste døren. Efter et kvarter lykkedes det ham at komme fri og kravle ud gennem vinduet i badeværelset og slå alarm.

Næsten samtidig så flere vidner et par unge mænd forsøge at hæve penge ved pengeautomaten i Danske Bank i Algade i Nykøbing Sjælland.

Vidnerne bemærkede, at de var kørende i en mørkeblå Honda Accord med nummerpladen VD 55760, der viste sig at være stjålet i Jyderup tidligere tirsdag aften. Bilen blev senere fundet udbrændt på Gislingevej ved Grevinge.