Vanrøgtede køer overset i flere måneder

Naboerne bemærkede ingenting. Først da halvdelen af dyrene lå og rådnede op, blev der slået alarm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I månedsvis anede ingen tilsyneladende, at en flok køer led en langsom sultedød her i stalden.

- Det er for ringe, at der skal gå så lang tid, inden der bliver skredet ind. Og det er altså også naboernes ansvar, mener kredsformanden for Dyrenes Beskyttelse i Høng, Gunner Pedersen.

13 køer var allerede døde og flere var gået i forrådnelse, da politiet i går mødte op på gården her ved Knudstrup. De resterende 13 køer måtte aflives på stedet, på grund af deres dårlige tilstand.

Ifølge dyrelægen, der så til dyrene i går og besluttede at aflive dem, kan de døde køer have ligget der i flere måneder, før ejerens familie kom på besøg og opdagede det.

TV2 Øst har i dag talt med de fleste af naboerne omkring gården. De har ikke lagt mærke til noget, og siger, at ejeren ikke tidligere har haft problemer med at passe køerne ordentligt.

Dyrenes Beskyttelse oplever tit sager, hvor de nærmeste naboer er i tvivl om, hvorvidt de bør anmelde folk, der ikke er i stand til at passe på deres dyr.

- De går derude og snakker om, at de bør gøre noget, og tit bliver de enige om, at de burde gøre noget. Men der er ikke én der gør noget, for de mener, at det er der nok nogle andre, der gør, siger Gunner Pedersen.

Men køerne var ikke de eneste, der havde det dårligt.

- De politifolk, som vi havde derude oplevede, at ejeren var psykisk ustabil. Det var også det indtryk, man fik af at snakke med familien, siger politiinspektør John Jensen fra Politiet i Ringsted.

Det kan derfor have været svært for naboerne at se, at der var noget galt mener politiet.

- Når nogen ikke passer deres dyr ordentligt, så er det jo ikke sådan at de skilter med det, og især hvis de har psykiske problemer, så forsøger de nok at skjule det, siger John Jensen.