Vandsportscenter i knibe

Vandsportscentret i Bårse er midlertidig lukket. Lokale- og Anlægsfonden overvejer nu om de så skal have deres tilskud tilbage. Det vil betyde den endelige død for vandentusiasternes center.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er kun svanerne som i lang tid har haft glæde af søerne. Speed-båden har kun trukket folk rundt på vandski en enkelt sommer.

- Det er synd, når der er nogle ildsjæle, der har brugt mange penge på at få sådan et projekt op at stå, siger Mads Kragh, direktør for Væksthus Sjælland.

Centret mangler investorer, så det er kun bølgerne, der fræser hen over søen i dag. Betingelsen for at få 700.000 kr af Lokale- og Anlægs fonden var ellers, at projektet skulle fungere i ti år. 

- Hvad sker der hvis det ikke kan opfyldes? Det er at kræve tilbagebetaling, det er den yderste konsekvens og så må vi jo se om det er muligt her, siger Torben Frølich, direktør i Lokale- og Anlægsfonden.

Centret fik 1,5 mio kr i offentlig støtte for at kunne åbne vandskibanen sidste sommer. Væksthusdirektøren bryder sig ikke om en kutyme med trække de penge tilbage i en usikker finansiel tid.

- Det er urealistisk at tro, at alle projekter kommer til at fortsætte i ti år, derfor må man sige, at den praktis virker forkert på mig, siger Mads Kragh 

Anlægsfonden har nu bedt om en redegørelse fra centrets bestyrelse, så de kan afgøre om pengene skal betales tilbage. 

- Vi er ikke villig til at tage en riskio, vi er ikke en investeringsfond, vi er en fond, der støtter idræts og kulturformål og de skal være åbne for offentligheden. Så hvis de må lukke må I trække pengene tilbage? Jeg har lidt svært ved at se, at der er penge at få tilbage, men den situation vil vi afvente, sige Torben Frølich.

Formanden for projektet vil i dag ikke udtale sig til kamera, men han siger til os, at det bliver centrets død, hvis tilskuddet på 700.000 kr skal betales tilbage. Han håber dog stadig at finde investorer, så andre end fuglene kan få glæde af søerne næste sommer.