Vandmasser skabte problemer

Høj vandstand skabte flere steder i landsdelen problemer i aftes. I Vesterlyng mellem Eskebjerg og Havnsø nord for Kalundborg måtte politiet afspærre vejen på grund af en halv meter vand på vejbanen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Strandede biler, lukkede veje og afbrudt strøm. Årets første efterårsstorm med forhøjet vandstand på op mod halvanden meter skabte problemer flere steder i landsdelen fredag aften og nat.

Mellem Eskebjerg og Havnsø var havvandet årsag til en flere timer lang redningsaktion. En kvindelig bilist var kørt i grøften omkring klokken 19.00 på grund af vand på vejbanen og sad i vand til halsen. Hun blev reddet ud af Falck, der ankom med et terrængående køretøj. Men da bilen skulle trækkes op, endte Falck også med at sidde fast og måtte tilkalde kolleger. Efterfølgende valgte politiet at afspærre vejen.

I Reersø afspærrede havvandet, ligesom ved tidligere oversvømmelser, vejen ud til halvøen. Flere af beboerne havde forskanset deres huse med plastik og sandsække og fulgte situationen tæt i løbet af aftenen.

I Kalundborg var vejene tæt ved havnen fyldt med godt 30 centimeter vand.

 - Derfor måtte vi i en periode slukke for strømmen i visse områder af byen for at undgå kortslutning, forklarer vagthavende.

Også i Skælskør var der mindre problemer. Her blev fiskerihavnen afspærret.