Valgplakater hænger ulovligt

Selvom vi nu er seks dage fra Folketingsvalget, spøger flere kandidater stadig på lygtepæle rundt omkring i regionen. Flere kandidaters valgplakater hænger nemlig stadigt oppe - stik mod reglerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I flere kommuner var det i går, søndag, sidste dag valgplakater måtte hænge i lygtepælene. Men det har ikke alle overholdt.

I Haslev hænger stadig plakater fra Jesper Gisli (SF), Louise Schack Elholm (V) og Enhedslistens fællesplakat. Og i Nykøbing Falster pryder Martin Lidegaard stadigt mange lygtepæle. Alle bryder loven.

I Guldborgsund kommune oplyser Teknik- og Miljøafdelingen at kandidaterne i Nykøbing Falster har en uge til at tage deres plakater ned, ellers vil den gøre det for dem og derefter sende en regning.

I Faxe Kommune, der dækker Haslev, vil man ikke foretage sig noget, før man har snakket med partierne. Det er i mod forvaltningsloven, siger man.

Louise Schack Elholm (V) og Martin Lidegaard (R) lovede begge i dag at få de sidste plakater ned, men Jesper Gisli (SF) mener til gengæld ikke, det er hans ansvar, men SF's lokalafdeling, der har hængt dem op.

Faxe Kommune vil nu rette henvendelse til partierne, og hvis ikke de retter ind, kan de forvente en regning.

- De vil få en kort frist til at tage dem ned, ellers gør vi det på deres regning. Og det koster 85 kroner plus moms per plakat, siger Christian Søndergård fra Park og Vej-afdelingen hos Faxe Kommune.