"Valget er beviset på demokrati"

Niels Andersen, 47 år, tilsynsførende i Fødevarestyrelsen, bor i Kalundborg Kommune

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved du, hvad du stemmer til kommunalvalget?

Ja

Stemmer du parti eller personligt?

Jeg stemmer på et parti. Det kan hurtigt blive en eller anden form for heltedyrkelse, hvis man stemmer personligt. Jeg har tillid til, at partiet sætter det hold, som det finder stærkest.

Plejer du at stemme?

Ja, det gør jeg. Både til Kommunalvalget og Folketingsvalget. Hvis ikke man stemmer, har man ikke ret til at brokke sig over tingene.

Hvordan har du fundet ud af, hvad du skal stemme på?

Siden sidste kommunalvalg har jeg fulgt med i, hvad der sker i min by og set om, jeg kunne lide det. Jeg har også blandet mig i debatten ved at skrive læserbreve og været med ved nogle offentlige møder. Jeg kommer til at stemme på samme parti som ved sidste valg. Det kunne godt være gået bedre, men nu sidder dem, jeg stemmer på, jo heller ikke ved magten alene. Jeg tænker, at hvis jeg bliver ved med at stemme på dem, så er jeg da med til at trække tingene i den retning, som jeg ønsker.

Hvad lægger du vægt på, når du skal afgøre, hvem din stemme skal gå til?

Jeg lægger vægt på en værdig politik og interesserer mig specielt for sundhedspolitik og ældrepleje. Jeg synes, der bliver gjort for lidt på sundhedsområdet her i kommunen, og jeg mener, at vi bør gøre mere for at give vores gamle en god alderdom. De t er dem, der har været med til at opbygge vores samfund, så de skal have et godt liv på deres gamle dage.

Hvad skulle en politiker eller et parti stå for, hvis det skulle være optimalt i forhold til dine interesser?

Jeg kan ikke se det optimale parti for mig. Jeg synes, der er en masse fornuftige ting i Dansk Folkeparti, men de er også helt outrerede på nogle områder. Samtidig synes jeg også, at der er nogle fornuftige ting i Enhedslisten, så man kunne godt tilsætte lidt af begge verdener for at få noget godt.

Hvad betyder det for dig at stemme?

Det at stemme er dybest set beviset på, at vi er et demokrati. At kunne gå ned og stemme i ro – sådan skulle det være for alle.