Vaks vægter slukker brand på skole

Massivt politi-opbud lagde en dæmper på urolighederne i nat. Men brandvæsnet måtte også i nat rykke ud til en stribe påsatte brande.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hurtig vægter sørgede for, at en påsat brand på Sdr. Parkskolen i Ringsted ikke udviklede sig.

Vægteren blev tilkaldt af skolens alarm ved 21.30-tiden, og han opdagede, at der var sat ild til et sløjdlokale. Han nåede at slukke ilden, inden politi og brandvæsen nåede frem.

Det er anden gang på blot en uge, at ukendte gerningsmænd forsøger at sætte ild til skolen i Ringsted. Første gang var sent torsdag aften. Begge gange har gerningsmændene smidt såkaldte molotovcocktails ind gennem vinduer til sløjdlokalet på skolen. Lokalet er blevet sodskadet.

Midt- og Vestsjællands Politi er i gang med at efterforske sagen, og vil meget gerne høre fra eventuelle vidner.

Ritzau oplyser, at op mod 10 skoler over hele landet har været udsat for ildspåsættelser i løbet af aften- og nattetimerne. Værst er det gået ud over Tingbjerg Skole i København, hvor en fløj af skolen udbrændte i nat.

Der har også været påsatte brande i affaldscontainere flere steder i politikredsen. I Køge er der blevet stukket ild til fire containere, i Ringsted er en container blevet flammernes bytte og i Holbæk og Mørkøv er der også blevet futtet affald af.

Mens der altså har været travlt for politiet i det midt- og vestsjællandske, så kan kollegerne hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi melde om en usædvanlig stille lørdag aften.