Vagtlægechef afviser kritik

Dorte og Torben Hansen fik den korrekte hjælp, da de kontaktede vagtlægen i starten af december, lyder det fra vagtlægechefen, som dermed afviser parrets kritik

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vagtlægen handlede korrekt, da han 2. december modtog et opkald fra Dorte Thor Hansen fra Næstved. Sådan lyder det fra Henning Orsholt, der er koordinerende vagtchef i Region Sjælland.

2. december kom Dorte Thor Hansen hjem til sin mand Torben Lynge Hansen, som havde kraftig hovedpine, og da hun kunne se, at halvdelen af hans ansigt hang, og at han var konfus og aggressiv, ringede hun til vagtlægen. Han bad hende om at komme til konsultation på Næstved Sygehus, men da Dorte Thor Hansen ikke kunne få sin mand ned fra 2. sal, og han selv var for dårlig til at gå ned, aftalte de i stedet, at vagtlægen skulle komme til dem, og Torben Lynge Hansen blev sat på ventelisten.

Havde bakteriel meningitis

Torben Lynge Hansen fik det imidlertid dårligere, så hans hustru ringede igen til vagtlægen 1 time og 20 minutter senere. Her fortalte han, at han havde konsultationer i Vordingborg, og da han ikke kunne sige, hvornår han kunne være i Næstved, besluttede Dorte Thor Hansen sig for at ringe 112.

Her sendte en sygeplejerske hurtigt en ambulance til Torben Lynge Hansen, og det viste sig, at han havde bakteriel meningitis også kaldet hjernehindebetændelse.

Forstår ikke utilfredshed

Parret er utilfredse med behandlingen fra lægevagten, men chefen på området forstår ikke frustrationen. Han har lyttet samtalen mellem Dorte Thor Hansen og vagtlægen igennem.

- Jeg forstår ikke helt, hvorfor de ikke er tilfredse, for man bliver enige om, hvad der skal tilbydes af sygebesøg, og det bliver accepteret. Der er også ved første opkald blevet spurgt, om han er så dårlig, at der skal ringes 112, men det siger hustruen, at det mener hun ikke, så derfor mener jeg, at hun har fået tilbudt det, der normalt vil tilbydes, og at der har været enighed om det, der er blevet tilbudt.

- Lægevagten vil normalt sidde en time i konsultation i Vordingborg, men hustruen synes åbenbart, det er for længe, fordi hendes mand måske er blevet dårlige, det fremgår ikke helt af den sidste samtale, og så beslutter de, at hun skal ringe 112. Så ud fra de oplysninger, der foreligger, mener jeg, at der er handlet korrekt, siger Henning Orsholt. 

Henning Orsholt har fået lov af Torben Lynge Hansen til at kommentere på den konkrete sag.

Torben Lynge Hansen vil nu bede om at få en udskrift af samtalem mellem hans hustru og vagtlægen 2. december.


Nyhedsoverblik