¨

Vagtcentral til Næstved

Foto: TV ØST

I det nye budget for Region Sjælland er der både fremrykning af millioner til Nykøbing Falster Sygehus, og så bliver vagtcentralen flyttet fra Slagelse til Næstved.

Tirsdag aften faldt budgettet i Region Sjælland på plads - 16,7 milliarder er fordelt med en flyttet vagtcentral ogfremrykning af ombygningen af Nykøbing Falster Sygehuset som mest markante nye resultater.

- Det er glædeligt, at vi har fået en aftale, som alle partier i Regionsrådet står bag. Det giver det bedst mulige arbejdsgrundlag for at sikre en udvikling i form af forbedringer og initiativer til gavn for regionens borgere og for de mange medarbejdere i vores store virksomhed, siger regionsrådsformand Steen Bach Nielsen (S).

 

En del af budgettet er en flytning af vagtcentralen, hvor læger og sygeplejesker, der vurderer alle opkald til alarmcentralen. Derudover kommer der også permanent en akutbil til Næstved. Pladsen var blevet for trang i Slagelse, hvor centralen indtil nu har ligget, og derfor flyttes centralen altså senest i 2016.

 

Derudover bliver ombygningen af Nykøbing Falster Sygehus for 225 millioner fremrykket - allerede i 2012 skal de første faser af ombygningen indledes, og der er afsat 1,5 million til næste år. 

 

Budgettet skal endeligt vedtages på regionsrådsmødet den 29. august, men ventes at blive en formssag, da alle regionsrådets seks partier står bag aftalen.

 

Læs hele aftalen her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App