¨

Vagtcentral forsinkede drabssag

Foto: TV ØST

I et halvt døgn forsinkede vagtcentralen opklaringen af et drab på Lolland. Selvom betjente på stedet bad om at få gerningsstedet undersøgt, blev det afvist.

Efterforskningen af drabet på Thomas Krogh Petersen, der blev fundet ved en mark på Lolland i april, blev forsinket af, at vagtcentralen i Næstved afslog at sende en hundepatrulje til stedet. Det fortæller Folketidende i dag.

Det lignede først en knallertulykke, men lokale betjente og en bilinspektør på stedet undrede sig over flere ting og bad om en hundepatrulje. Det afviste alarmcentralen i Næstved flere gange. I stedet blev Falck tilkaldt, der gjorde gerningsstedet rent.

Først dagen efter, da en betjent nævnte sagen for ledelsen, kommer efterforskningen i gang - femten timer forsinket.

Folketidende baserer historien på anonyme kilder på politistationen i Nakskov, men TV2 ØST har fået historien bekræftet.

Til TV2 ØST forklarer Politiinspektør Flemming Madsen, at prioriteringen er helt normal, når man starter en efterforskning op i en sag, hvor man er i tvivl om, hvorvidt der er begået en forbrydelse. Han mener ikke, at rengøringen af gerningsstedet betød noget for efterforskningen.

 - Der har været lidt diskussion om kommunikationen mellem betjentene og vagtcentralen, og det har vi efterfølgende talt igennem, siger han til TV2 ØST.

Den 22. april - femten dage efter drabet, anholdt politiet fem personer, der nu er sigtet i sagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App