Vagtapoteker i hele regionen får nye åbningstider

Over hele Region Sjælland får apotekernes vagttjeneste nye åbningstider fra årsskiftet. De fleste steder er der store ændringer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du skal hente receptpligtig medicin efter 1. januar, kan det være en god idé at tjekke apotekets åbningstid en ekstra gang, hvis du ikke vil gå forgæves.

Fra årsskiftet får vagtapotekerne i Region Sjælland nemlig nye åbningstider. 

Fremover til vagtapotekerne i Næstved og Holbæk have åbent fra klokken 8 til klokken 21 i hverdagene. Åbningstiden er den samme om lørdagen, men her vil der være lukket mellem 16 og 18.

Resten af regionens vagtapoteker vil holde åbent indtil klokken 19 på hverdage, klokken 18 på lørdage og klokken 13 på søn- og helligdage.

Kun ét døgnåbent apotek i hele landet

Som en del af de ændrede åbningstider stopper de nuværende døgnåbne vagtapoteker med at have åbent om natten. 

I Region Sjælland er det kun Roskilde Dom Apotek, der på nuværende tidspunkt er døgnåbent. Fra nytår vil det have åbent fra 6 til 24 alle årets dage.

Får man akut brug for receptpligtig medicin som insulin, astmaspray eller lignende uden for sit vagtapoteks åbningstid, skal man fra årsskiftet kontakte vagtlægen, som får mulighed for at give den mængde medicin, man har brug for, indtil apoteket igen er åbent.

På landsplan kommer der kun til at være ét døgnåbent apotek fremover. Det er Steno Apotek ved Københavns Hovedbanegård.

Herunder kan du se, hvordan åbningstiderne bliver på dit vagtapotek:

Vagtapotekernes åbningstider fra 1. januar 2018