Vågn op i skoven

Danskerne opfører sig så pænt i naturen, at miljøministeren nu går svenskerne i bedene og giver permanent tilladelse til at slå telt op og overnatte i en lang række skove.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag er det tilladt at overnatte i telt i 45 af statens skove på forsøgsbasis. Og ordningen er gået så godt, at miljøminister Connie Hedegaard nu vil gøre den permanent og samtidig udvide den til flere skove.

-Der er allerede fri teltning i en lang række statsskove over hele landet, men ordningen bliver efterhånden udvidet til endnu flere. Og det bliver lovligt at lave mad i et lille stormkøkken i skoven, siger Connie Hedegaard til Berlingske Søndag.

Seks skove i TV2 Østs region er foreløbig med i ordningen: Ovstrup Skov på Falster, Udby Skov på Møn, Vrangeskov ved Ringsted, Kongskilde ved Sorø, Bognæs Skov ved Holbæk og Bakkely Skov ved Vemmelev.

Tilladelsen til at overnatte i telt gælder overalt, hvor man må færdes til fodt i de pågældende områder og omfatter kun de faciliteter naturen kan tilbyde.

Fri teltning appellerer til den type, som Skov- og Naturstyrelsen kalder "den stille skovvandrer". Ham, der har lyst til at være alene med sig selv og sine tanker under stjernerne ude i naturen og vågne op til fulglesang og solskin gennem trækronerne.

Der er visse regler der skal overholdes ved fri teltning. Man må f.eks. kun overnatte samme sted én nat, og der må højst være to telte. Teltene må ikke være større end tremands-telte og de skal være uden for synsvidde fra andre.

Du kan læse mere om reglerne og se en oversigt og et kort over de 45 statsskove med fri overnatning på www.skovognatur.dk/telt