¨

Vælgerne: Heunicke er Danmarks dygtigste minister

Foto: TV ØST

Transportminister Magnus Heunicke (S) fra Næstved stryger direkte ind på en førsteplads i en ny karakterbog for landets ministre.

Han er en af de nye på ministerholdet. Han har ansvaret for et område, hvor man typisk får flere knubs end rosende rygklap. Og han har ikke tidligere været den store vælgermagnet. Alligevel styrer transportminister Magnus Heunicke (S) direkte ind på førstepladsen i ministrenes karakterbog for 2014.

Analyse Danmark har for Avisen.dk og Ugebrevet A4 bedt vælgerne om at vurdere de 20 ministres evne til at forvalte deres embede og være en dygtig og troværdig politiker og minister. Ministrene har på den baggrund fået karakterer på syv-trins-skalaen, hvor 12 er topkarakteren og -3 er bundkarakteren.

Ægte optaget

Magnus Heunicke får en gennemnitskarakter på 5,4 og ligger dermed øverst på listen. På de næste pladser følger justitsminister Mette Frederiksen (S) med karakteren 5,1 og finansminister Bjarne Corydon (S) med karakteren 4,9.

Magnus Heunicke ønsker ikke selv at kommentere sin førsteplads. Men ifølge politisk kommentator Hans Engell bliver transportministeren belønnet for sin positive udstråling og sit store engagement.

- Magnus Heunicke virker som en minister, der er ægte optaget af almindelige menneskers problemer i trafikken. Uanset om det handler om bilister på motorvejene eller togrejsende pendlere, siger han til Avisen.dk.

Godt inde i stoffet

Valgforsker ved Aarhus Universitet Rune Stubager peger på to ting, som er med til at sikre Heunickes topplacering.

- Dels er han havnet på et område, hvor han før har været ordfører, så han er godt inde i stoffet. Og så er han kommet til med en frisk og anderledes tilgang til ministerposten, hvor han tager passagerernes og borgernes perspektiv. Han tweeter fra toget og møder folk i øjenhøjde, siger Stubager til Avisen.dk.

Lidegaard er højdespringer

Højdespringeren er udenrigsminister Martin Lidegaard (R) - godt hjulet på vej af skiftet fra posten som klima- og energiminister. Han kommer ind på en fjerdeplads med karakteren 4,8, mens han sidste år lå tredjesidst med en karakter på 3,3. Årets største tilbagegang står en anden radikal minister for. Kulturminister Marianne Jelved er røget fra en plads i top 5 sidste år med en karakter på 4,6 til en 14. plads blandt de 20 ministre i år og en karakter på 3,7.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan glæde sig over, at hun er rykket et godt stykke op på ministerlisten. Sidste år rakte Thornings årskarakter på 3,9 blot til en 12. plads på ministerlisten. Men den placering er i år udskiftet med en sjetteplads og karakteren 4,6.. Nederst på listen med det laveste karaktergennemsnit ligger endnu engang by- og boligminister Carsten Hansen (S).

Se Ministrenes karakterbog 2014:

http://www.avisen.dk/ministrenes-karakterbog-2014_300189.aspx?nofb=true

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App