Vælg dit grundlovsmøde

Flaget er hejst, stolene sat frem og talerne står i kø for at hylde Danmarks grundlov i dag. En festdag der markeres mange steder. Her kan du læse om de arrangementer, vi har fået oplysninger om.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi lægger ud i Korsør, hvor Venstres Troels Christensen begynder dagen med grundlovsmøde klokken 10 i Korsør Lystskov. Partifællen Karsten Nonbo holder tale på Broksø Gods ved Haslev også klokken 10.

Videre til Maglesø klokken 12, hvor der først er frokost og derefter holder Colette Brix fra Dansk Folkeparti sin grundlovstale.

Grundloven:

Hvad er det nu lige vi fejrer? Her kan du genopfriske de 89 paragraffer, der bliver flaget for i dag: Grundloven

En time senere, nemlig klokken 13, er der grundlovsmøde på Ubby Fri- og Efterskole på Hovedgaden 8 i Jerslev, hvor Kalundborg Flygtninge Netværk og Sprogcentret i Kalundborg sammen med skolen inviterer til Grundlovsdag.

Der vil være gymnastikopvisning, prøvesmagning af forskellige etniske madspecialiteter, musik fra Afrika og grundlovstale. Det begynder klokken 13 og varer indtil klokken 18.

I den sydlige del af regionen er Venstres Henrik Høegh på talerstolen i Guldborgsund ved Fuglsang Gods klokken 13. 

Venstres Louise S. Elholm er også ude og markere dagen med taler. Det foregår i Vordingborg klokken 12, Stenmagle Præstegård klokken 14 og Akademihaven ved Sorø klokken 16.

De Radikale er også ude og holde taler i regionen. Simon Emil Ammitzbøll holder sin første tale klokken 12.30 i Faxe og klokken 14 er han i Næstved, hvor der er grundlovsmøde på Rønnebæksholms grønne græsplæne. Bo Jensen, formand for Det Radikale Venstre i Næstved, byder velkommen.

Derefter taler Johannes Lebech, medlem af Europaparlamentet, Simon Emil Ammitzbøll, medlem af Folketinget og Lars Hoppe Søe, medlem af Næstved Byråd.

Socialdemokraterne er også ude i landet og holde tale under den grønne bøg. En af dem, Rasmus Horn Langhoff, som er folketingskandidat i Odsherred, taler ved Rørvig Centret i Odsherred klokken 14.

Høng Gymnasium og HF markerer også Grundlovsdag. Det begynder klokken 14, og Ole Glahn holder talen. Han er tidligere folketingsmedlem for De Radikale og medlem af byrådet i Kalundborg.

Efter talen står elever fra Høng Gymnasium og HF for underholdningen sammen med gymnaster fra Høng Gymnastikforening. Det hele er arrangeret af Det Radikale Venstre, Socialdemokraterne, SF og Venstre.  

Klokken 14.00 holder Venstres Søren Pind tale i Hestestalden, Tølløse Slot, Tølløsevej 97-99, 4340 Tølløse.

Venstres Jacob Jensen, medlem af Trafikudvalget i Folketinget, holder tale ved Odsherred Gymnasium, Åtoftevej 34 i Asnæs klokken 15.

Folkebevægelsen mod EU og JuniBevægelsen inviterer til grundlovsmøde kl. 14-16.30 på Haslev Bibliotek, festsalen, Jernbanegade 62 i Haslev. Talerne er Kirsten Annette Christensen fra Folkebevægelsen mod EU, Per Clausen fra Enhedslisten og Erik Bach fra JuniBevægelsen. Musikken leveres af det lokale band "Old Cowboys".

I samme tidsrum, fra klokken 14-16.30, er der grundlovsmøde i Bispegårdshaven i Nykøbing Falster. Taler er Anne Højer Petersen, direktør for kunstmuseet Fuglsang. Der er musik af bandet "De Grønne Spillemænd" og undervisning i folkedans.

Kulturminister Brian Mikkelsen fra De Konservative taler klokken 14.15 på Tuse Næs Vej 7 i Holbæk. Han har selskab af USA´s ambassadør i Danmark, James P. Cain.

Lundby Efterskole har grundlovsdagen været igang siden klokken 9 i morges. Det varer til klokken 16 og sker i samarbejde med Borgerforeningen i Lundby og Svend Gønge Komiteen. Foruden taler er der også ridestævne, træklatring, beachvolley, levende musik og teater. Talen holdes af elever på skolen.

De Konservative i Vordingborg holder grundlovsmøde på Bellevuevej 7 i Beldringe ved Præstø. Parken har været åben siden i formiddags klokken 10.30 og folketingskandidat Jens A. Nielsen og folketingsmedlem Helle Sjelle holder tale. Desuden vil der være taler af museumsdirektør Kjeld Møller Hansen og folketingskandidat Christian Vistrup. Efter talerne er der mad og drikke.

Mellem klokken 13 og 16 kan man opleve det socialdemokratiske folketingsmedlem, Ole Hækkerup, ved Bodboldhuset ved Ringstedhallerne.  

Socialdemokraterne holder også tale ved Sydstenen i Gedser. Det sker fra klokken 13. Temaet i år er den globale opvarmning, og talerstolen er en stor isblok, der smelter under fødderne på talerne, som er: Lennart Damsbo-Andersen, Flemming Bonne, Magnus Heuniche og Søren Langballe.

To timer senere, klokken 15, tager Lennart Damsbo-Andersen igen ordet ved Arbejdernes Kolonihaver i Nakskov.

Et kvarter før, klokken 14.45, har partifællen Mette Frederiksen taget ordet på Bogø, oplyser Socialdemokraterne.

Efter taler ved Gedser er socialdemokraten Magnus Heuniche tale ved Kranøen i Rådmandshaven i Næstved. Hans tale begynder klokken 15.30.

Hvis du kender til flere grundlovsmøder, så send en mail til: redaktion@tv2east.dk