Væksthuse får virksomheder til at vokse

Virksomheden Planets Pride fra Slagelse fik hjælp af Væksthus Sjælland, da de skulle udvikle deres virksomhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kommunernes væksthuse hjælper virksomheder med at udvikle sig. En ny opgørelse fra Erhvervsstyrelsen af de fem væksthuses resultater viser, at de tilsammen har været med til at skabe 1.305 arbejdspladser i perioden 2013-2015.

Samtidig viser opgørelsen, at for hver krone investeret i væksthusene får samfundet 5,07 kroner tilbage i form af øget omsætning i de virksomheder, der har benyttet væksthusenes tilbud.

Fik hjælp til mere viden

En af de virksomheder, der har fået hjælp af Væksthus Sjælland til at udvikle deres forretning er Virksomheden Planets Pride, der ligger i Slagelse.

Planets Pride, sælger asiatiske varmtvandsrejer til grossister i hele Skandinavien. Sidste år havde den en omsætning på 150 millioner og har 10 ansatte.

Planets Pride har brugt Væksthus Sjællands vejledningstilbud flere gange.Størst effekt havde det, da administrerende direktør Jesper Hansen sammen med en partner fik idéen om at skabe en kæde af fiskebiler. De havde idéen, men havde svært ved at finde tiden til at løfte den.

- Vi tog nogle snakke med konsulenterne i væksthuset, som hjalp os med at få øje på Videnpilot-ordningen. Det betød, at vi hyrede en videnpilot til at beskrive vores tanker, som var svære at få tid til i en travl hverdag. Vi ville gerne sikre, at vi fik gjort det rigtigt i alle faser. Det har vi så brugt halvandet år på, men i begyndelsen af i år fik vi etableret selskabet, vi har bestilt de første to biler og hyrer snart 5-6 mennesker til at drive dem, siger Jesper Hansen.

Videnpilotordningen gik ud på, at virksomheder kunne få støtte til halvdelen af lønnen til en akademisk medarbejder, som kunne hjælpe med at kvalificere et konkret projekt. Ordningen er nedlagt som selvstændigt tilbud, men virksomheder kan i dag i stedet søge om tilskud til en højtuddannet medarbejder via InnoBooster-programmet.

Vigtigt med overblik

I Slagelse-virksomheden Planets Pride er de glade for, at konsulenterne i Væksthus Sjælland har overblikket over de tilbud, der kan være relevante for dem.

- Vi døjer rigeligt med at finde ud af, hvilke nye fødevareregler vores ministre og EU sætter op. I en lille eller mellemstor virksomhed som vores har man ikke overskud til at sætte sig ind i, hvilke tilskudsregler og servicemuligheder der findes. Man har brug for nogle som væksthusene, for når vi sidder og snakker med dem, og de så kan pege på den her præcise ordning, så kan vi rykke hurtigt, og sige ”Fint, det tager vi”, siger Jesper Hansen.

Selv om virksomheden er vokset, siden første gang de var i kontakt med Væksthus Sjælland, regner han med fortsat at bruge væksthuset i fremtiden.

- Vi vil bruge dem på samme måde. Vi har ikke tid til at sætte os ind i alle de muligheder, der er. Det er lettere at ringe til dem og fortælle om vores planer, og høre om det passer ind i nogle af de muligheder, der er, siger Jesper Hansen.