Våben stjålet fra Flådestation Korsør

15 pistoler er forsvundet fra korvetten Olfert Fischer. Tyven er, ifølge forsvarets auditørkorps, formentlig en ansat på skibet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er altid alvorligt, når der bliver stjålet våben. Specielt fordi det har sådan en voldsom effekt, når de bliver brugt, og det skræmmer også befolkningen, siger Kim Kliver, chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningsstøttecenter, NEC i dag til TV2 Øst, efter at det er kommet frem, at 15 pistoler er blevet stjålet fra korvetten Olfert Fischer.

Tyveriet af pistolerne blev opdaget den 2. oktober 2006, men var været ukendt for offentligheden indtil nu. Søværnet mener, at tyveriet må være foretaget af et eller flere besætningsmedlemmer og Forsvarets Auditørkorps har afhørt en lang række besætningsmedlemmer.

Men hverken tyven eller pistolerne er blevet fundet, og ifølge Kim Kliver er det sandsynligt, at pistolerne er endt i det kriminelle miljø. - Vi ser jo ganske ofte, at bandemedlemmer i organiseret kriminalitet, eksempelvis hos rockerne, er bevæbnede. Og våbnene stammer som oftes fra tyverier, enten fra private, eller fra skytteklubber og militære lagre, siger han i dag.

Tyven eller tyvene har skaffet sig adgang til pistolerne, der lå i et aflåst skab, ved hjælp fra skibets hovednøgle, og hos forsvaret erkender Per Bigum Christensen, der er chef for 2. eskadre, hvorunder Olfert Fischer hører, at der havde sneget sig en vis slaphed ind i kontrollen med nøglerne. Nu er sikkerheden blevet strammet op, og der har ikke siden våbentyveriet i oktober 2006 manglet våben på korvetten.