¨

Uvist hvornår beboere kan vende hjem efter brand

Foto: TV ØST

Beboerne i den opgang, hvor der tirsdag var brand, ved endnu ikke, hvornår de kan vende tilbage til deres lejligheder.

Det er berørte beboere, der onsdag er tilbage på Bogensevej i Næstved, hvor de bor, for at besigtige den bygning, hvor deres hjem ligger.

- Ja, man spekulerer jo lidt over, hvor tæt det har været på, siger Ove Hansen, der bor i nummer 21, hvor branden begyndte tirsdag aften.

Branden brød ud omkring klokken 20.40, og flere beboere var fanget i deres lejligheder, fordi de ikke kunne komme ned ad trapperne på grund af røgen i opgangen. Heldigvis fik brandfolkene hurtigt kontrol over situationen og ilden, så beboerne kunne komme ud.

Sover hos venner og familie

De evakuerede beboere blev kørt til Sydbyskolen, men har i nat selv fundet husly hos venner og familie. De ved endnu ikke, hvornår de kan komme tilbage til deres lejligheder.

- Jeg havde forventet at blive ringet op i løbet af formiddagen, men har ikke hørt noget endnu. Jeg ville gerne lige op og se, hvordan det står til, siger Anita Johansen.

Politiet har stadig ikke noget sikkert bud på, hvornår de 15 beboere i opgangen kan vende hjem. De har onsdag eftermiddag frigivet ejendommen, og nu er det så op til skadesservice at vurdere, hvornår det er muligt for beboerne at vende hjem.

El-installation årsagen

Teknikere er onsdag eftermiddag kommet en forklaring nærmere på, hvad der forårsagede branden. Meget tyder på, at det var en el-installation under sengen i en lejlighed på 1. sal, der var årsagen.

1 person blev tirsdag aften kørt til Næstved Sygehus til tjek for røgforgiftning. Det drejer sig om den 40-årige mand, i hvis lejlighed branden opstod. 9 personer blev behandlet af ambulancer på stedet, og en ældre kvinde kom til skade under evakueringen og blev kørt til Slagelse Sygehus.

Her kan du høre noget af ægteparret Susanne og Ove Hansens reaktion dagen derpå:

00:28 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App