Uvished om pcb-skole

Tilbuddet på at rive den pcb-ramte Frederiksberg Skole ned i Sorø ligger væsentligt over og det, der er afsat til projektet. Derfor skal planen revurderes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mindst 41 millioner kroner vil det koste at rive Frederiksberg Skole i Sorø ned. Skolen er ramt af det pbc, og det giftige affald skal bortskaffes på forsvarlig vis, men det og nedrivningen koster langt over det, som Soør Kommune har afsat til projektet.

Læs også: Stormøde om gift på skole

Kommunen har i anlægsbudgettet afsat 12 millioner kroner til nedrivning og bortskaffelse, som altså koster mere end det tredobbelte. Den store forskel skyldes, at der siden nytår er kommet ny lovgivning på området og nye anvisninger fra Statens Byggeforskningsinstitut på, hvordan pcb-holdige byggematerialer skal håndteres, skriver Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Arbejder på alternative løsninger

Borgmester Gert Jørgensen (K) kalder det en beklagelige situation og siger, at kommunen nu er nødt til at revurdere, hvad der skal ske med Frederiksberg Skole. Han har derfor bedt forvaltningen om at udarbejde et forslag til alternative løsninger, som politikerne skal tage stilling til politisk.

Læs også: Forældre vil rejse millioner til skole

- Den aktuelle situation viser tydeligt, hvor vigtigt det er at have det fulde overblik, når man kaster sig ud i så omfattende et projekt, som det er at bygge en ny skole. Derfor er jeg glad for, at vi valgte at følge vores rådgivers råd om at udbyde nedrivningen som en selvstændig entreprise, ligesom jeg er glad for, at børne- og undervisningsudvalget i onsdags vedtog at indstille til byrådet, at man træffer beslutning om en ændret tidsplan for projektet, netop med det formål at få det fulde økonomiske overblik, siger Gert Jørgensen.

Læs også: Millioner til at fjerne gift fra skole