Uroligheder bredte sig til flere byer

Ildspåsættelser i Slagelse og i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste dages uroligheder og ildspåsættelser bredte sig torsdag aften til flere byer på Sjælland, hvor der var ildspåsættelser i Slagelse, Ringsted og Greve-Hundige.

Samtidig fortsatte urolighederne i København, Århus og flere steder i Nordsjælland. En voldsom brand ramte Værebro Skole i Bagsværd ved København og var ifølge politiet formentligt påsat. En del af skolen brændte ned.

 - Mistanken er, at branden var påsat som et led i uroligheder. Vi har haft mange forsætlige brandstiftelser i aften, siger vagtchef Henrik Andreasen fra Københavns Vestegns Politi, som registrerede brande i Gladsaxe, Ishøj og Ballerup. I Kokkedal og Nivå i Nordsjælland blev der stukket ild til et større antal biler forskellige steder.

 - Det skete nærmest i minuttakt og var uden tvivl planlagt, siger vagtchef Henrik Hattel i fra Nordsjællands Politi i Helsingør.  Siden blev der sat ild til biler i Birkerød og Farum, oplyser han. Brandfolkene fik ro til deres slukningsarbejde, der var kun få mennesker i gaderne, og politiet foretog ingen anholdelser. 

 I Greve-Hundige-området indløb seks anmeldelser om, at unge væltede biler og stak ild til dem. Der var containerbrande omkring Kieruffsvej i nordbyen i Slagelse og også tilløb til ildspåsættelser i Ringsted, hvor en aviscontainer blev stukket i brand på Søndre Parkvej.

I kvarteret Klosterparkvej i Kalundborg blev en 17-årig mand anholdt torsdag aften efter udtalelser tidligere på dagen til TV-Avisen om urolighederne i kvarteret onsdag. Han sagde blandt andet, at urolighederne ville fortsætte. Manden sigtes af politiet for at opfordre til uroligheder, oplyser vagtchef Knud Erik Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi i Roskilde. Der var mange unge på gaden i Kalundborg, men ingen episoder, siger politiet, som havde mange betjente i området.