Unibrew nedjusterer og fyrer direktør

Royal Unibrew i Faxe nedjusterer, men ønsker ikke at oplyse nærmere om årsagen - samtidig træder direktøren tilbage med øjeblikkelig virkning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bryggerikoncernen Royal Unibrew nedjusterer og fyrer samtidig den administrerende direktør Poul Møller. Han fratræder med øjeblikkelig virkning og erstattes med Henrik Brandt, der tiltræder på posten 1. november.

Unibrew nedjusterer forventningerne til årets resultat før skat og særlige poster til 180 - 200 millioner kroner mod tidligere udmeldt 220 - 260 millioner kroner. Resultatet før skat, men efter særlige poster, forudses nu at ligge i intervallet 110 - 130 millioner kroner mod tidligere udmeldt 170 - 210 millioner kroner.

Royal Unibrew vil ikke fortælle, hvad der er årsagen til, at selskabet nedjusterer forventningerne.

- Der er mange der har spurgt om det samme, men jeg kan ikke give solohistorier på det på grund af fondsbørsens regler. Så når vi går ind i den debat, er vi nødt til at lave en bredere dækning af informationsbehovet, siger økonomidirektør Ulrik Sørensen til RB-Børsen.

I selskabets bagland måtte islandske Stodir mandag bede retten i Reykjavik om en betalingsstandsning. Stodir, der tidligere hed FL Group, ejer 25,5 procent af aktierne i Royal Unibrew.

Økonomidirektør Ulrik Sørensen, Royal Unibrew, vil blive konstitueret som administrerende direktør indtil Henrik Brandt's tiltræden.

/ritzau/