¨

Unge snydes for løn

Foto: TV ØST

De knokler i fritiden for at få lidt lommepenge, men mange unge får ikke den løn, de er berettiget til. Ni unge fra Næstved-området har netop fået næsten 200.000 kroner i erstatning.

20-årige Hanne Hellisen fra Herlufmagle har sammen med otte tidligere kolleger fra Shell-tanken på Ringstedgade i Næstved efter næsten to års kamp fået 190.000 kroner i erstatning. De blev snydt for betaling for tilkaldevagter.

Lotte Høgh fra HK Handel har kørt sagen for de ni unge. Hun vurderer, at hun bruger halvdelen af sin arbejdstid på at hjælpe unge mennesker, men at problemerne er langt større. De unge kender ikke til deres rettigheder på arbejdsmarkedet.

- De unge er ofte glade for at finde et andet arbejde end at gå med aviser, og så stiller de ikke så mange spørgsmål. Jeg tror, at der er et stort antal, som bliver snydt, uden at de finder ud af det, siger Lotte Høgh, der er faglig konsulent i HK Handel i Næstved/Slagelse.

Lotte Høgh opfordrer de unge og deres forældre til at være mere varsomme og gennemgå de unges kontrakter nøje. På Shell-tanken på Ringstedgade i Næstved forlod den tidligere bestyrer jobbet for snart to år siden, og reglerne blev lavet om.

Shell kalder sagen en "enlig svale", og at systemet med tilkaldevagter ikke har været normal praksis på tankstationerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App