Unge ledige kommer i uddannelse

Hele 85 procent af de unge ledige i Slagelse Kommune kommer i arbejde. Sådan lyder resultatet efter et års forsøg med et nyt projekt

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagelse, Kalundborg, Holbæk og Odsherred gik sidste år sammen om et nyt projekt, der skulle få de unge ud af kontanthjælp og ind på uddannelser. Metoden skulle være mere dialog med- og mere hjælp til de unge.

- Vi startede med at kigge på en masse ting, lige fra hvordan vi bedømmer, hvad den enkelte har brug for, hvordan vi aktiverer de unge i jobcentrene og til, hvordan vi kan følge op på dem og fastholde dem i uddannelse, når de er kommet videre, siger Rene Leppänen, der er fastholdelsescoach på Jobcenter Slagelse.

En succes for de unge
Miki Hedengran er en af de unge, der har været med i det nye projekt. Han tager nu lastbilkørekort og forbereder sig på praktik som lastbilchauffør.

- Man kommer ud og oplever noget andet end bare at sidde derhjemme og få kontanthjælp. Man kommer ud og besøger uddannelser og praktiksteder. Det har hjulpet mig med at finde en praktikplads, siger Miki Hedengran, Slagelse.

Donika Luci var også med i projektet. Hun har tidligere været på et andet jobcenter uden succes.

- Man gider ikke komme, for det eneste man skal, det er bare at søge job, og det kan man jo lige så godt gøre derhjemme. Men her i Slagelse var det noget helt andet, siger Donika Luci.

Hun har især fået hjælp til at søge ind på de uddannelser, hun drømte om, og hun er nu startet som malerelev.

 


Nyhedsoverblik