Unge lærere har brug for hjælp

Mange nyuddannede folkeskolelærere har svært ved at tackle mange af de situationer de kommer i, når de kommer ud og skal arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange nyuddannede lærere ved ikke hvordan de skal tackle svære situationer når de kommer i arbejde. De har ikke lært det på Lærerseminaret.

- Man bliver enormt frustreret og man kan føle, at der er noget galt med en. Jeg reagerer, og det tror jeg der er mange der gør, ved sådan lidt afmagt. Skælden ud. typisk på eleverne, siger Heidi Brønsbjerg some r uddannet fra Haslev Lærerseminarium.

Mange lærere går med dårligt selvværd og stress fordi de ikke kan tackle for eksempel konflikter med forældre. Det er man opmærksom på i forældreorganisationen Skole og Samfund.

- De har ikke så mange livserfaringer som andre voksne mennesker. De støder på voksne som er krævende, siger Benedikte Ask Skotte, Næstformand i Skole og Samfund.

Heidi Brønsbjerg har som flere andre nyuddannede lærere investeret mange tusind kronr i coaching. Det har givet hende værktøjer til at håndtere konflikterne.