Unge kvinder flygter fra Lolland-Falster

Mere end 10 unge kvinder færre pr. 100 mænd i forhold til landsgennemsnittet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mere end 10 unge kvinder færre pr. 100 mænd i forhold til landsgennemsnittet. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Lolland-Falsters Folketidende har gravet frem.

I Guldborgsund Kommune er der bare 86,6 20-25 årige kvinder pr. 100 mænd i forhold til landsgennemsnittet, der er 96,7. På Lolland er det endnu værre - her er der kun 82,5 20-25 årige kvinder pr. 100 mænd.

Årsagen er fraflytning - i årene 2006-2007 flyttede 522 kvinder i aldersgruppen fra de to kommuner til København, mens kun 390 mænd flyttede til hovedstaden.

Og manglen på unge kvinder kan give problemer.

- Det er starten på en lavine, at de unge kvinder flytter væk fra området. Jeg kan garantere for, at manglen på kvinder kan mærkes for eksempel på Lolland. Det påvirker i den grad lokalsamfundet, og den måde man taler til hinanden på, når der er overtal af mænd. Man ser det i miljøer med overvægt af mænd, for eksempel til fodboldkampe, hvor man slås og råber af hinanden. Det ville du aldrig se på samme måde i et miljø med overtal af kvinder, siger seniorforsker Rasmus Ole Rasmussen til Lolland-Falsters Folketidene.

Rasmus Ole Rasmussen fra Roskilde Universitetscenter har netop været medforfatter til en rapport om kvinders flugt fra landområderne.

Årsagerne til flugten skal ifølge ham findes i storbyens mulighed for uddannelse og kulturliv.

- Det ligger i pigers opdragelse helt fra fødslen, at de bliver udfordret til at prøve nye ting. Mænd er mere tryghedssøgende og er langsommere til at indstille sig på forandringer. Derfor kan de sagtens finde tilfredsstillelse i at spise på den samme burgerbar hver dag, hvor pigerne vil have et udbud af muligheder, siger Rasmus Ole Rasmussen til Lolland-Falsters Folketidende.