Unge kommer galt afsted med hash-handel

Meget peger på, at der i Slagelse er tale om en drabssag i narkomiljøet. Her køber og sælger ganske almindelige unge hash - og det kan gå rigtig galt, når de kommer på tværs af bagmændene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er i dag så mange der sælger hash, at de unge i blandt andet Slagelse altid kan finde et sted at handle.

- Hvis du er fra byen, så tager det kun ti minutter at få fat i noget, fortæller Damian Litka, som går på HHX i Slagelse.

Det er mange TONS hash, der hvert år flyder ind i Danmark. Smuglere henter ofte hashen i portioner af ca. 5 til 10 kilo, og bringer det til Bagmændene i Danmark, for eksempel rockere og indvandrebander. Bagmændene sørger for at sælge det videre til mellemhandlere i byer som Slagelse. Herfra sælges stofferne så i mindre mængder til et fintmasket net af misbrugere, der ofte køber en lille smule mere end de skal bruge, og derefter handler med venner og bekendte.

- Det er et meget fintmasket net, og det består af ganske almindelige unge, så mange opfatter det ikke som om, at de handler med nogen, der har forbindelse til for eksempel rockermiljøet, siger Flemming Licht, der er afdelingsleder i Misbrugscenteret i Slagelse.

TV2 Øst har i dag talt med kilder der fortæller, at den 31-årige mand, der i går blev dræbt, var en del af det sidste led i kæden. Han solgte lidt hash og røg selv lidt. Politiets narkoafdeling efterforsker sagen, men kan endnu ikke bekræfte, at der er en sammenhæng mellem mandens hash-salg og drabet.

Ifølge Flemming Licht ville det ikke være første gang, at en af de små fisk er kommet i alvorlige problemer efter at have flirtet med hash-salget.

- Vi oplever at de mister overblikket og pludselig ikke kan betale den gæld, som de får bygget op. Tit er det først dér, at virkeligheden går op for dem, når der der står en rockerrelateret person og vil have pengene, eller tvinger dem til kriminalitet, siger Flemming Licht.