Unge hærger Høng

Politiet svigter, siger frustrerede borgere i byen, der er trætte af at stationsområdet bliver hærget af berusede unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Hvor er politiet henne ? Naboerne til stationen i Høng er så frustrerede over den flok af unge, der hver aften laver ballade i byen, at tålmodigheden snart er brugt op.

- De drikker, de råber, de spiller musik, de kører på knallerter og i biler og laver en helvedes larm. Der er børn ned til 12 år, som er ude hele aftenen og er virkeligt berusede. Det er problemet, siger Peter Larsen, der er nabo til stationen.

Erling Timann, der bor side om side med stationen, er også frustreret over den gruppe af ca. 30 børn og unge, der hver aften hænger ud på stationen. - De laver hærværk. De drikker. Her stinker af pis og de kaster med flasker. Alle de børn, der går i 7, 8 og 9 klasse sidder hver aften og er sejlende berusede. Hvad skal der blive af dem ? Hvorfor tager deres forældre ikke et ansvar og sørger for at de ikke sidder her og hænger ?

Naboerne har sammen med natteravn Else Rasmussen flere gange ringet til Midt og Vestsjællands Politi for at få dem til at rykke ud. - Det er stort set umuligt at få en patruljevogn herud, vi prøvede så sent som i aftes, men vi får bare at vide at "vi ser på det, vi er underbemandede", siger Peter Larsen i dag til TV2 Øst.

I går modtog Midt og Vestsjællands Politi 4 opkald om ballade fra stationen. Ifølge Else Rasmussen ringede hun kl. 20.30. Naboerne Peter og Kirsten Larsen ringede kl. 21.30, kl. 22.00 og kl. 22.55. Først kl. 23.40, altså godt 3 timer efter natteravnens kald om hjælp, dukkede der en patruljevogn op.

I tirsdags tog landbetjentene fra Høng og Gørlev forbi stationen om aftenen. - De unge var simpelthen så berusede, at vi ikke kunne tale med dem. De havde ingen respekt for hvad vi sagde, og vi kan altså ikke stille noget op, når vi kun er 2 mand, siger landbetjent Mette Bregn til TV2 Øst.

Hos Midt- og Vestsjællands politi kan de ikke genkende billedet af, at der ikke kommer nogen patruljevogne ud. Vi har fokus på problemet, siger politiinspektør Henrik Mikkelsen, og henviser til at netop i denne uge skal politiet også rykke ud til problemer på festivallerne i Vig og Roskilde.

Problemet i Høng har dog varet en hel måned, og den manglende opbakning til borgerne er ifølge Else Rasmussen hverdagskost. - Vi ved det fra alle de gange, vi har ringet. De kommer ikke. De unge ved det også, siger hun. - Hvis vi siger til de unge, at vi må ringe efter politiet, når de ikke kan opføre sig ordentligt, så griner de og siger - ring bare. De kommer jo ikke alligevel, siger natteravnen frustreret.