Unge fængslet efter stenkast mod brandfolk

Tre unge er i dag blevet fængslet for ildspåsættelse og stenkast. Denne gang mod både politi og brandfolk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I aftes blev der igen leveret kasteskyts imod brandvæsen og politi i nordbyen i Slagelse.

- Vi fik en anmeldelse om, at der var ild i en container, ligesom vi har fået det før. Vi kørte derud sammen med brandvæsenet. Da vi ankommer, er der en patrulje, der holder sig skjult. Den ser, at der bliver kastet flasker mod brandvæsenet, og herefter skrider vi til anholdelse, fortæller Lisbeth Jessen, der er vicepolitiinspektør hos politiet i Slagelse.

Politiet anholdt natten igennem fem personer i aldersgruppen 14 til 17 år. Den 14-årige blev efterfølgende overdraget til sine forældre, mens de resterende fire i dag blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Slagelse. 

Tre af de fire anholdte er efterfølgende blevet varetægtsfængslet i otte dage sigtet for brandstiftelse og vold mod tjenestemand i funktion. 

Natten til mandag var der også problemer med brandstiftelse og flaskekast i nordbyen. Og urolighederne ærgrer både borgmesteren og politiet.

- Det har jeg det rigtig dårligt med, for det er med til at give nordbyen et dårligt ry, fortæller borgmester i Slagelse, Lis Tribler.

- Det her er jo ærgerligt set i lyset af alt det gode arbejde, der bliver gjort derude, siger Lisbeth Jessen, vicepolitiinspektør hos politiet i Slagelse.

Ingen af uromagerne i nordbyen ønsker at stå frem, men til TV2 Øst fortæller en af vennerne følgende:

- Det er politiet, de prøver at lokke hertil ved at kaste sten og flasker på brandvæsenet. De føler sig provokeret og vil gerne tage hævn. Men jeg synes i bund og grund, at det er latterligt, fortæller A.K., der ønsker at være anonym.