¨

Ungdomsuddannelserne får fat i flere

Foto: TV ØST

Grundskolen eller ungdomsuddannelserne favner 92,8 procent af de 15-17-årige nordvestsjællændere, skriver Holbæk Amts Venstreblad. Men målet om 95 procent med en ungdomsuddannelse er stadig fjernt.

I dag står den på karamelkast, vandsprøjteri og sjove udklædninger, men lige rundt om hjørnet venter fremtiden for de elever fra 9. klasse, der fejrer deres sidste skoledag. De kan dog glæde sig over, at langt de fleste af deres forgængere er kommet godt i gang med den videre uddannelse.

Kun 1,8 procent af de 15-17-årige i Holbæk, Kalundborg og Odsherred Kommuner er slet ikke beskæftiget med noget, viser tal fra Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland. Hele 92,8 procent arbejder derimod på at opfylde den nationale 2015-målsætning om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Afgangsklasserne fra 2010 i de tre kommuner har et frafald på ungdomsuddannelserne på 12,2 procent, mens det det foregående år var på 16,6 procent, så også her er der ifølge Venstrebladet positive toner at spore.

Alligevel er 2015-målet stadig fjernt. Ifølge Undervisningsministeriets profilmodel over 9. klasserne fra 2008 vil 80,7 procent fra Odsherred, 81,7 procent fra Kalundborg og 82,7 procent fra Holbæk have afsluttet en ungdomsuddannelse 25 år senere.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App