Ungdomsråd i Næstved

Næstved Kommune har oprettet et ungdomsråd. Igennem Ungdomsrådet er det meningen, at de unge skal have mulighed for at blive hørt af politikerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Ungdomsråd, der holder første møde på lørdag i Ungdommens Hus i Næstved, bliver talerør for kommunens 11.000 unge i alderen 13-24. De unge mennesker har mange ressourcer, men de bliver sjældent hørt af politikerne. Simpelthen fordi de ikke har været organiseret.

- Mange unge er foreningsløse. De slipper taget i foreningslivet, når de rammer teenage-alderen. Så melder de sig ud af idrætsforeninger og lignende, siger Simon Post Larsen. Han er tovholder på projektet for at etablere et ungdomsråd i Næstved, skriver Sjællandske.dk.

Ungdomsrådets primære opgave er at skabe dialog med politikerne i Næstved Byråd.

- Det vi hører, når vi taler med de unge er, at det er nødvendigt med en fornyelse af høringsmetoder. Der skal flere nuancer ind i politiken og politikerne skal tale mere ærligt og direkte, så de kan forholde sig til hvad de står for. Det handler om at bryde vaner, forklarer Simon Post Larsen til Sjællandske. Ungdomsrådet er for alle i den nye Næstved Kommune.

Sjællandske beretter at udvalget for borgerservice og demokrati, har afsat 200.000 kroner til projektet på budget-listen for 2008.

- Hver eneste idé vil vi lytte til, og ikke tage hensyn til alt det normale bureaukrati, men forbinder med at søge om tilladelser til nye projekter, siger Lene Koustrup Madsen, S, formand for Borgerservice og Demokrati.

Hun vil især gerne høre de unges bud på, hvordan de ser sig selv i den nye Næstved Kommune.