Undgik højere straf for at sætte ild til kæreste

Dommere i Højesteret afviser at forhøje straffen til kvinde fra Jerslev, som dræbte sin kæreste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Anklageren har ikke været i stand til at overbevise Højesteret om at skærpe straffen til en 35-årig kvinde, som satte ild til sin kæreste i Jerslev på Sjælland i juli 2005. Torsdag stadfæstede landets øverste domstol den straf på 10 års fængsel, som et nævningeting i oktober sidste år udmålte til Berit Brøndum Hermansen.

Hun overhældte sin kæreste Jørgen Paw Møller med cellulosefortynder og satte derefter ild til. Manden blev forbrændt på 95 procent af kroppen og døde kort efter. Ved branden opstod der desuden omfattende skader på ejendommen.

"Hun har hældt fortynder over mig. Det er hende, der har gjort det, nåede han at sige til den første redningsmand, der nåede frem. Rigsadvokaten havde anket for at opnå en hårdere straf, men de fem dommere afviser ønsket med ganske få ord: "Højesteret finder straffen passende bestemt," hedder det uden yderligere begrundelse. Den normale straf for drab på en samlever eller ægtefælle er netop 10 års fængsel.

Under nævningesagen i landsretten sagde anklageren, at dette drab var særligt modbydeligt, fordi offeret led i flere timer, inden han døde. Hun bad dengang om fængsel i 14 år.