Undgå indbrud i juledagene

Antallet af indbrud i de tre juledage forventes at stige markant i år. Vi fik en ekspert til at give nogle gode råd, så tyvene holder sig væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antallet af indbrud i juledagene bliver højere i år. Det viser en prognose fra Forsikringsoplysningen. Den siger, at der i de tre juledage vil blive begået 1000 indbrud mod 810 sidste år. Det vil koste forsikringsselskaberne omkring 23 millioner kroner

- Det er en god ting at holde øje med sine vinduer. Er listerne ved at rådne, så er det om, at få dem skiftet ud. Ellers kan tyvene meget lydløst tage en rude ud, og det vil de hellere end at smadre den, siger Mogens Hansen, der er vicedirektør i SikkerhedsBranchen og har mere end tyve års erfaring med at sikre huse mod indbrud.

Det stigende antal indbrud er måske ikke så overraskende. Vi danskere har fået flere penge mellem hænderne og køber dyrere og dyrere ting.

- Tyvene går primært efter den nyeste teknologi, kontanter, smykker og spiritus, siger Mogens Hansen. 

En ting er at sikre boligen mod, at tyvene kommer ind. Færre boligejere tænker over at hindre tyven i at komme hurtigt ud.

- Det første, tyvene gør, er at finde en flugtvej. Derfor er det en god idé at sætte låse op i dørene, hvor det også er nødvendigt med en nøgle indefra. Uden en hurtig og nem flugtvej vil mange tyve afbryde indbrudet, inden det egentlig er begyndt, fortæller Mogens Hansen.

Du kan finde mange flere råd på disse links:

Det Kriminalpræventive Råd: http://www.crimprev.dk/sw195.asp

Forsikringsoplysningen: http://www.forsikringsoplysningen.dk/Gode%20raad/Gode%20raad%20grupperet/Jul/3%20snyd%20indbrudstyv.aspx