Undgå fusere

Salget af fyrværkeri eksploderer i disse dage. Men vil man undgå de værste fusere, er det klogt at se sig godt om, inden det går løs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med udsigten til en fin og klar nytårsaften, kan der også ventes en masse fyrværkeri. Men vil man være sikker på, at aftenen også er vellykket efter fyrværkeriet, er det vigtigt at være opmærksom på forskellige ting, både når man køber krudtet - og når man bruger det.

Fyrværker André Hansen fra Sakskøbing fortæller, at man bør kontrollere, at rakettens styrestang er hel og uden knaster, når man køber raketten. En defekt styrestang kan i bedste fald betyde en masse penge smidt ud til ingen ting - i værste fald en alvorlig ulykke. Er stangen knækket bør man under ingen omstændigheder forsøge, at reparere den, siger han.

Det er også vigtigt, at fyrværkeriet anbringes på et tørt - og fast - underlag, før det skal skydes af. Der skal ikke meget til før fugt, der trænger op fra jorden, kan ødelægge et dyrt raketbatteri. André Hansen anbefaler, at man anbringer det på et stykke plastik.

Du kan læse flere gode råd om fyrværkeri på www.fyrværkeri.dk.