Undervisning under trækronerne

Rønnebæk skole i Næstved har flyttet undervisningen helt ud i skoven. Her bliver eleverne undervist i alt fra dansk til matematik. Og det er noget de kan lide

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Undervisning under åben himmel. Sådan ser det ud, hvis man er elev på Rønnebæk skolen. De har gennem de seneste år brugt skoven som ramme for undervisningen. Det betyder, at eleverne engang imellem prøver noget andet end tavleundervisning. I det store billede er undervisningen den samme. De skal lære det samme, men det sker altså med mos og bark som underlag.

I dag var undervisningen lavet i samarbejde med Sydpolen Outdoor, der tilbyder gratis udendørsaktiviteter til børn mellem 9-12 år i Næstved Kommune. Og frisk luft er faktisk ikke så tosset endda.

- Friere rammer stimulerer børnene på en måde så deres motivation øges automatisk, og det er de samme opgaver, som de vil lave i et klasselokale. De er bare putte ud i nogle andre rammer, så de kan lære imens, de er aktive, siger Mads Larsen der er lærerstuderende.  

Glade børn lærer bedst

Det er ikke alle børn der lærer ens. Derfor er det vigtigt, at der bruges forskellige undervisningsmetoder. Det forklarer Mads Larsen. Og børnene på Rønnebæksolen synes da også, at det er godt at komme ud i det fri.

- Man lærer bedre, når man får frisk luft, siger Mads Gajczyk, der går i 5. klasse.