¨

Undersøgelse blandt læger viser massiv utilfredshed med Sundhedsplatformen

IT-systemet Sundhedsplatformen, der blev indført i Region Sjælland for to år siden, har mødt meget kritik. Arkivfoto. Foto: TV ØST

En undersøgelse viser, at to ud af tre læger finder Sundhedsplatformen utilfredsstillende.

Torsdag offentliggjorde Region Hovedstaden en undersøgelse, der viser, hvor tilfredse læger og andet sundhedspersonale i Region Hovedstaden og Region Sjælland er med it-systemet Sundhedsplatformen.

Undersøgelsen viser en massiv utilfredshed med it-systemet. 

To ud af tre læger har svaret, at de finder Sundhedsplatformen utilfredsstillende eller meget utilfredsstillende.

Overlæger: - Skaber potentielt livsfarlige situationer

IT-systemet Sundhedsplatformen, der blev indført i Region Sjælland for to år siden, har mødt megen kritik fra det sundhedspersonale, der hver dag skal bruge systemet i deres arbejde.

Og i september 2019 meldte Det Regionale Overlægeråd i Region Sjælland ud, at overlægerne mente, at Sundhedsplatformen skulle afvikles hurtigst muligt.

Overlægerne skrev blandt andet:

Sundhedsplatformen skaber risikofyldte og potentielt livsfarlige situationer for patienterne. Det er en helt uacceptabel situation, for patienternes sikkerhed er det vigtigste for os.

De beskrev, at Sundhedsplatformen blandt andet laver fejl i medicinering, visitering af patienterne, blodprøvebestillinger og henvisninger til og svar på vigtige undersøgelser som for eksempel røntgen og scanninger.

 

Opdatering

Artiklen er opdateret efter undersøgelsen er blevet offentliggjort.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App