¨

Undersøgelse af kæntringsulykke tager uger

Foto: TV ØST

Der kommer ingen hurtig konklusion om efterskolens ulykke på Præstø Fjord.

Politiet er langt fra at have afdækket en efterskoles bådulykke på Præstø Fjord.

- Det vil tage nogle uger, før det er klarlagt, siger lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

- Man kan ikke placere noget ansvar, før undersøgelsen er færdig, tilføjer han - og afviser at tale om eventuelle lovovertrædelser.

Politiet arbejder sammen med Søfartsstyrelsens opklaringsenhed, og muligvis kan der blive tale om at lave en rekonstruktion.

- Det kan det meget vel ende med, og også det kan tage tid, siger Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Forleden sagde en politileder ellers, at der hurtigt ville komme et resultat.

13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole faldt i vandet, da gruppen i en fladbundet såkaldt dragebåd i fredags sejlede ud på Præstø Fjord. Gruppen ville slå en rekord, som et andet hold elever havde sat ved at sejle ud fra havnen og runde en bøje. En af lærerne, den 44-årige Michael Jørgensen, menes at være omkommet. En af de unge piger slog alarm, og en kæmpemæssig redningsaktion blev sat i værk.

Flere af de unge var stærkt nedkølede, da de blev reddet, og var i første omgang i livsfare. Synschefen i Søfartsstyrelsen, Lars G. Nielsen, har tidligere sagt, at båden aldrig skulle have været på vandet. Båden mangler en sikkerhedsgodkendelse.

- Den her båd skulle have været synet og godkendt af Søfartsstyrelsen, fastslog han forleden.

Det ville blandt andet have betydet krav om en redningsflåde eller såkaldt termisk beskyttelse, radio og nødraketter.

I opklaringsenheden ønsker chefen, Svend Karstensen, ikke at kommentere en eventuel overtrædelse af reglerne. Han siger, at man må vente på opklaringsenhedens rapport.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App