¨

Ulovligt kommune-fryns

Odsherred Kommune ønsker at tiltrække kommunal arbejdskraft ved at tilbyde medarbejderne fryns. Men det ligger uden for lovens rammer, vurderer en juraprofessor

Odsherred Kommunes idé om at tilbyde frynsecomputere som skattefradrag til samtlige medarbejdere er i strid med den gældende lovgivning. Det vurderer Jan Pedersen, professor i skatteret ved Århus Universitet. Dermed sår han tvivl om frynsemodellens fremtid. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

- Hvis tilbuddet gælder alle kommunens medarbejdere, er det problematisk. Det forudsætter, at samtlige medarbejdere har brug for en computer i deres arbejde, og det skulle da være mærkeligt, siger Jan Pedersen til avisen.

Udmeldingen overrasker direktør i Odsherred Kommune Torben Greve. Han understreger, at Odsherred udelukkende vil indføre frynsemodellen, hvis den er lovlig. Samtidig mener han, it-færdigheder er arbejdsmæssigt relevante, hvis der står en computer på medarbejdernes arbejdsplads.

- Det kan godt være, der er arbejdspladser i kommunen, hvor der ikke står nogen computer, men det kan vi eventuelt reparere på ved at sørge for, der kommer en computer ud at stå, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App