Ulovligt kommune-fryns

Odsherred Kommune ønsker at tiltrække kommunal arbejdskraft ved at tilbyde medarbejderne fryns. Men det ligger uden for lovens rammer, vurderer en juraprofessor

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Odsherred Kommunes idé om at tilbyde frynsecomputere som skattefradrag til samtlige medarbejdere er i strid med den gældende lovgivning. Det vurderer Jan Pedersen, professor i skatteret ved Århus Universitet. Dermed sår han tvivl om frynsemodellens fremtid. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

- Hvis tilbuddet gælder alle kommunens medarbejdere, er det problematisk. Det forudsætter, at samtlige medarbejdere har brug for en computer i deres arbejde, og det skulle da være mærkeligt, siger Jan Pedersen til avisen.

Udmeldingen overrasker direktør i Odsherred Kommune Torben Greve. Han understreger, at Odsherred udelukkende vil indføre frynsemodellen, hvis den er lovlig. Samtidig mener han, it-færdigheder er arbejdsmæssigt relevante, hvis der står en computer på medarbejdernes arbejdsplads.

- Det kan godt være, der er arbejdspladser i kommunen, hvor der ikke står nogen computer, men det kan vi eventuelt reparere på ved at sørge for, der kommer en computer ud at stå, siger han.