Ulovlige asfaltarbejdere stoppet af politiet

Kortege med engelske asfaltarbejdere stoppet ved Slagelse. De havde ikke papirerne i orden og fik bøder på flere tusinde kroner, mens deres biler blev beslaglagt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Færdselspolitiet stoppede onsdag eftermiddag en lastbil, der havde en Ford Transit og en campingvogn på slæb. Senere kom yderligere otte lignende vogntog.

Politiet i Slagelse måtte onsdag henvende sig til Antvorskov Kaserne for at få opmagasineret en lang række biler, som blev beslaglagt, da førerne ikke ville betale bøder på op til 10.000 kroner.

Det startede midt på eftermiddagen, da en færdselspatrulje på motorvejen fik øje på en lastbil, der trak en Ford Transit, der trak en campingvogn. Den britiske chauffør havde ikke kørekort til lastbil, der var ingen fartskriver i lastbilen og det er i øvrigt ulovligt at bugsere på den måde på motorvejen, oplyser politiet.

Så chaufføren og vogntoget måtte en tur med på stationen, hvor chaufføren blev præsenteret for en bøde på 10.000 kroner. Den nægtede han at betale, hvorefter politiet beslaglagde køretøjerne.

Knap tre timer senere troede vagthavende hos politiet knap sine egne øren, da han fik en anmeldelse om otte lignende vogntog, som kørte på motorvejen.

Også her blev chaufførerne, der alle var briter eller irere, præsenteret for bøder på mellem 5000 og 10.000 kroner. I første omgang nægtede alle at betale, men da de hørte, at bilerne så blev beslaglagt, valgte nogle af dem at betale. Det var midt på aftenen uvist, hvor mange der valgte at betale bøden.

- Men vi har kontaktet Antvorskov Kaserne og spurgt, om vi kan stille de beslaglagte biler dér, for vi har ikke plads til dem i vores egen gård, siger den vagthavende hos politiet i Slagelse.

Ejerne af bilerne har nu to måneder til at betale bøderne.

Sker det ikke, vil bilerne blive solgt på auktion.

Ifølge politiet var der tale om ulovlige asfaltarbejdere, der bl.a. tilbyder husejere at sætte deres indkørsler i stand for en slik. Men arbejdet er sjældent selv den beskedne pris værd.

- Som regel er der nærmest tale om, at de bare maler indkørslen sort og spreder perlegrus ud over, siger denvagthavende.