¨

Ulovlige aftaler om aktivering

Foto: TV ØST

Et medlem af fagforbundet 3F blev for et par måneder siden fyret af sin arbejdsgiver i Odsherred og dernæst tilbudt genansættelse på skatteydernes regning i et aktiveringstilbud fra kommunen. Nu viser det sig, at flere virksomheder har for mange aktiverede i forhold til ansatte.

Den fyrede medarbejder klagede til 3F, og det har nu ført til en kommunal kulegravning af alle de aktiveringsaftaler, som Jobcenter Odsherred har indgået i 2011. Det skriver nordvestnyt.dk.

Siden nytår har 1.392 af kommunens ledige været i 2.270 praktik- og løntilskudsjob fordelt på 756 virksomheder.

- Vores undersøgelse viser, at 103 af de undersøgte virksomheder har haft for mange aktiverede i forhold til antallet af ansatte, siger Odsherreds jobcenterchef Jens Højlund til dagbladet Nordvestnyt.

I enkelte tilfælde har der været et overlap på op til et par måneder, hvor de pågældende virksomheder har haft for mange ledige i aktivering med støtte fra staten.

Nu deler jobcenterchefen sin viden med kollegerne i nabokommunerne Holbæk og Kalundborg.

- Der begås givetvis lignende fejl i mange andre kommuner. I Odsherred skal vi nu ud på 15-18 virksomheder og ophæve eksisterende aktiveringsaftaler, som er ulovlige, siger Jens Højlund.

00:47 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App