Ulovlig kvægtransport i Herlufmagle

Dyr stod op i femten timer og var ikke blevet malket, før de blev fragtet fra Bornholm til Sydsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Transportfirmaet Bech Hansen og Studsgaard kræves idømt en rekord stor bøde på 50.000 kroner, mens tre af firmaets chauffører kræves idømt bøder på 3.500, 5.000 og 9.000 kroner.

Det sker, efter at politiet og Fødevarekontrollen har afsløret fire nye tilfælde af ulovlige transporter af kvæg fra Bornholm til kreaturslagteriet i Herlufmagle på Sjælland. Det skriver DR P4 i dag.

Politiets efterforskning viser, at dyrene dels stod på en lastbil, dels på en sættevogn i 15 timer, hvor dyrene ikke kunne stå oprejst.

Konsekvenserne var, at flere af dyrene havde hudafskrabninger og store sår. Et enkelt havde brækket hornet og flere af køerne var læsset uden at være malket, så de stod med spændte, ømme yvere. Ifølge en dyrlægerapport har dyrene været udsat for angst, smerte og væsentlig ulempe.

Firmaets ulovlige transporter blev første gang afsløret i september 2006, hvor politiet rutinemæssigt stoppede en af firmaets lastbiler. Den var læsset med kvæg, som firmaet slet ikke havde tilladelse transport af. Derfor blev der givet en bøde på 5.000 kroner.

To måneder senere opdagede politiet endnu en ulovlig kvægtransport fra firmaet, som fik myndighederne til at målrette kontrollen med transportfirmaet. Yderligere tre gange i løbet af 2007 blev firmaet afsløret i ulovlige transporter af levende kvæg fra Bornholm til Sjælland.

Kreaturslagteriet i Herlufmagle afviser sagen: 

- Det er den flotteste og den reneste bil, og der er indlagt vand, siger Mogens Nielsen fra kreaturslagteriet i Herlufmagle om transporten af dyrene.

Han fortsætter med at understrege, at dyrlægen ikke har haft en eneste bemærkning til de dyr, der er kommet til slagteriet fra Bornholm med kreaturtransporterne.

Sagen er endnu ikke berammet, men ventes for retten i Næstved i løbet af et par måneder.