Ulighed og velfærd

Slagelses borgmester talte blandt andet om større ulighed i samfundet, da fagbevægelsen holdt 1. maj i byens anlæg. Der kom også bud på, hvad der skal gøres ved den ulighed borgmesterens beskæftigede sig med

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

-Nogle bliver rigere og rigere, mens andre oplever et liv på starthjælp og loft over kontanthjælpen. Sådan sagde Slagelses socialdemokratiske borgmester Lis Tribler, i sin tale ved fagbevælgesens velbesøgte 1. maj fest i anlægget i Slagelse.

Og der kom bud fra forsamlingen på, hvad der skal gøres ved den ulighed borgmesteren beskæftigede sig med.

-Vi skal ændre indstilling til hinanden. Vi skal være mere sociale og vi skal ikke være nogle røvhuller overfor hinanden, sagde pensionist Boye Hansen til vores mikrofon.

I Holbæk beskæftigede det socialdemokratiske regionsmedlem Nicolai Nicolaisen sig med den offentlige velfærd, i sin tale til fagforeningens 3Fs medlemmer.

-Vi er ved at få amerikanske tilstande, hvor vi skal tegne private forsikringer for at komme på sygehuset. Regeringen er ved at privatisere sygehusvæsenet ad bagdøren, sagde Nicolai Nicolaisen.

Og talen faldt i god jord hos de hundrede medlemmer, der var mødt frem til 1. maj mødet.

-Vi mangler solidaritet på det område. Der er alt for mange der skal tegne privat sygeforsikring for at komme på sygehuset, det kan ikke være rigtigt, lød det fra pædagogmedhjælper Lizzette Pedersen.