¨

Uhyggelig mishandling skete på Lolland

Anklageskriftet fra Brønderslev-sagen er netop blevet offentliggjort.

Hyppig vold og voldtægt er blandt de uhyggelige gerninger, som et forældrepar gennem en årrække har udsat sine egne børn for. Det skete i den såkaldte Brønderslevsag, som dog til trods for sit navn hovedsageligt udspillede sig på Lolland.

I de i alt ni børns og stedbørns hjem flød det med ekskrementer, urin, brugte bleer og beskidt tøj. Børnene kom meget sjældent i bad eller fik skiftet ble, og de var ikke ordentlig klædt på, når det var koldt i vejret. Køkkenet i hjemmet var ikke egnet til fremstilling af mad, og børnene fik ikke ordentlig kost.

Faderen har været særdeles voldelig mod børnene og skal desuden gentagne gange have voldtaget sin egen biologiske datter. Desuden har han haft truet sin søn på livet.

De to stedforældre er tiltalt for den grusomme vanrøgt og seksuelle overgreb mod de ni børn, som altså foregik i de hjem i forskellige byer på Lolland, som familien flyttede rundt mellem. Familien endte med at flytte videre til først Skanderborg og derefter Brønderslev, hvor mishandlingen for et år siden blev opdaget, da den 19-årige datter meldte det til politiet.

Ifølge anklagemyndigheden børn manden dømmes til forvaring på ubestemt tid, men sagen bliver først behandlet i retten i Hjørring i slutten af april eller starten af maj. Sagen ventes at komme for retten i Hjørring i slutningen af april eller starten af maj.
Socialminister Benedikte Kiær har tidligere kritiseret Både Lolland og Brønderslev Kommuner er af socialministeren blevet kritiseret for huller i sagsbehandlingen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App