To uger efter opdatering af Sundhedsplatformen - lægerne kan ikke mærke forskel

En opdateringen af Sundhedsplatformen har ikke givet de forventede forbedringer, som mange læger havde håbet på. Det fortæller DR P4 København.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det knap tre år gamle it-system Sundhedsplatformen, som bruges på hospitalerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland, blev opgraderet den 2. februar. Men DR P4 København fortæller, at de forbedringer, som mange læger havde håbet på, ifølge Overlægerådet i Region Hovedstadens Psykiatri og formanden for Yngre Læger, Helga Schultz, er udeblevet. 

quote Jeg oplever systemet som det samme. Og jeg har ikke hørt nogen sige, at de synes, at det er blevet bedre

Helga Schultz, formanden for Yngre Læger.

Efter flere sager om fejl, hvor systemet har været skyld i, at patienter har fået forkert medicindosering stod en overhaling af Sundhedsplatformens medicinmodul øverst på ønskelisten hos mange læger.

- Det synes jeg ikke, vi har fået. Jeg oplever systemet som det samme. Og jeg har ikke hørt nogen sige, at de synes, at det er blevet bedre, fortæller Helga Schultz til DR P4 København.

Hos Region Hovedstaden siger vicedirektør for It, Medico og Telefoni, Pia Kopke, dog, at de to læger har misforstået, hvad opdateringen skulle hjælpe på. Ifølge hende har regionen nemlig aldrig lovet, at opdateringen ville medføre store forbedringer. Hun forklarer til DR P4 København, at det var den opdatering af Landspatientsregisteret, der skete samtidig, som var det helt store fokuspunkt for opdateringen af Sundhedsplatformen.