Udvidet motorvej åbner før tid

Godt nyt til pendlerne på Køge Bugt Motorvejen. Projektet er færdigt før tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter tre års ventetid på en bredere motorvej og ny asfalt er der nu positive nyheder til de trængte bilister på Køge Bugt Motorvejen, skriver DAGBLADET Køge. Vejprojektet, der udvider motorvejen til fem spor mellem Motorring 4 og Greve Nord og til fire spor fra Greve Nord til Greve Syd, bliver nemlig færdigt før planlagt.

- Vi har været fantastisk heldige, og vi har ikke haft noget vejr, som har generet os. Vi håber, vi kan få hastigheden op på 110 kilometer i timen i løbet af 14 dage. Det er i hvert fald vores mål, siger Jan Weber, der er projektleder i Vejdirektoratet.

I følge tidsplanen skulle vejen have været klar til brug den 15. september, og dermed skærer Vejdirektoratet en måned af ventetiden for bilisterne på Køge Bugt Motorvejen, som de seneste tre år har været plaget af tæt trafik og timevis af kørsel i kø.

Jan Weber forklarer, at de næste 14 dage skal bruges på at færdiggøre projektet, og af hensyn til sikkerheden under vejarbejdet holdes hastigheden fortsat nede på 80 kilometer i timen.

- Asfalten og striberne er på plads, så der mangler i princippet kun skilte og autoværn, siger Jan Weber, som forklarer, at det inderste spor i sydlig retning vil være lukket og blive brugt som arbejdsspor i de næste 14 dage.

Den 27. september vil transportminister Carina Christensen (K) stå for den officielle indvielse af den udvidede otorvejsstrækning, som har kostet 375 millioner kroner og også har omfattet støjbeskyttelse af boligområderne beliggende øst for motorvejen i form af etablering af ni meter høje støjvolde.

Det tre år lange projekt er dog kun første skridt i den samlede plan om udvidelse af Køge Bugt Motorvejen med et ekstra spor fra Greve Syd til sammenfletningen ved Køge.